Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Διαβούλευση για τα μέγα-αιολικά σε Εύβοια και Σκύρο, ως τις 20/7 & 9/8

Το μοναδικό ενιαίο δάσος που απέμεινε στην Εύβοια, το εκπληκτικό αισθητικό δάσος της Στενής και το ελατόδασος που εκτείνεται ως την Κύμη κινδυνεύουν από την επέλαση της “πράσινης” ενέργειας. Η Ελλάκτωρ-EDPR πήρε άδεια ανάπτυξης 486 MW στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ ως σήμερα η νότια Εύβοια έχει περίπου 1,14 GW!
Ταυτοχρόνως στην Σκύρο η EREN (η εταιρεία που συμμετέχει ως ανάδοχος στην “περιβαλλοντική αποκατάσταση” της καμένης Βόρειας Εύβοιας), πήρε άδεια για την ανάπτυξη 300 MW στο μισό νησί (σε ολόκληρο το κομμάτι τις νότιας Σκύρου).
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η δημόσια διαβούλευση για το θέμα. Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύ σημαντική καθώς, δεν είναι λίγες οι φορές, που οι θέσεις των πολιτών που διατυπώνονται σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο, προσθέτουν επιχειρήματα και στήριξη στους ανθρώπους και τους δικαστικούς αγώνες των ντόπιων κοινωνιών και βοηθούν την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και φορείς και συλλόγους να πάρουν αντίστοιχη θέση συμβατή με την επιθυμία του κόσμου.
Η διαβούλευση για την Εύβοια λήγει στις 20 Ιουλίου, και για την Σκύρο στις 8 Αυγούστου.
Ένωσε τη φωνή σου μαζί τους. Αφιέρωσε 10 λεπτά από τον χρόνο σου.
Οδηγίες συμμετοχής:
ΥΓ: ας μας συγχωρήσουν οι Κρητικοί το λάθος ότι η Εύβοια είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Άλλωστε, η Κρήτη δεν είναι νησί, είναι Ήπειρος!