Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ερευνητές του Σχεδίου

Ιωάννης Λαζάρου

Δημοσιογράφος – Ραδιοφωνικός παραγωγός – Εικαστικός

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Ταξίδεψε στη Ρεν (Γαλλία) όπου σπούδασε ζωγραφική. Ύστερα από ένα διάστημα περιηγήσεων σε χώρες της Ευρώπης συνέχισε με ελεύθερες σπουδές για δύο χρόνια στο Βούπερταλ (Γερμανία) με αντικείμενο «τεχνικές της αναγεννησιακής ζωγραφικής» και «μέθοδοι απεικόνισης με ειδικές τεχνικές εικαστικού υλικού» (trouble d’oeil). Μελέτησε βυζαντινή αγιογραφία και συντήρηση στο εργαστήριο της Δούκισσας Βαριά. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό· με ζωγραφικά έργα του εικονογραφήθηκαν εξώφυλλα βιβλίων γνωστών εκδοτικών οίκων (Ζαχαρόπουλος, Χείλων, Οδός Πανός κ.ά.) και φιλοτέχνησε προσωπογραφίες λογοτεχνών για το Περιοδικό Φιλολογική Πρωτοχρονιά. Συνεργάστηκε στο διεθνές συνέδριο «Δημιουργία και θάνατος. Ο θάνατος επί τω έργω: ετερότητα και μνήμη πένθους» του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Paris Diderot University· δίδαξε επίσης σε προγράμματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Ανατολικής Αττικής.
Το 2002 ίδρυσε την πολιτιστική στέγη «Ευ των Μορφών» όπου διοργάνωσε ημερίδες καλλιτεχνικής αλληλοδιδακτικής, εσπερίδες ποίησης, μουσικής, εικαστικών τεχνών, παρουσίασης βιβλίων, αλλά και μελέτης με θέμα «νευροφυσιολογία και τέχνη», με τη συνεργασία του Περιοδικού Ομπρέλα, της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων (ΕΠΟΣ), του Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας Βίλχεμ Ράϊχ (EINA), κ.ά.
Συνεργάστηκε ακόμη στα ελληνοδιεθνή προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE): Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Συνέδριο 2004, «Η άμυνα των μικρών γλωσσών μπροστά στην παγκοσμιοποίηση» – L’Association Internationale de la Critique Littéraire (AICL – France)· επετειακές πολιτιστικές γιορτές «Το νυν και το πάλαι», υπό την αιγίδα του Δήμου Παιανίας· και Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» – επιστημονική διεύθυνση του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) – Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh (USA). Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δημοσιογραφικά ξεκίνησε γράφοντας βιβλιοκριτικές σε περιφερειακά έντυπα ενώ διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής τοπικής εφημερίδας καθώς και ανταποκριτής μεγάλης επαρχιακής εφημερίδας. Το 2011 δημιούργησε την ιστοσελίδα ειδήσεων και έρευνας plateiaradio με ομώνυμο διαδικτυακό σταθμό ο οποίος έδωσε φωνή σε σημαντικά πρόσωπα του αντιμνημονιακού χώρου, σε συλλογικότητες και κινήματα κατά των πλειστηριασμών, της ιδιωτικοποίησης του νερού, για τα δικαιώματα των στρατιωτών, κ.ά. Με το ψευδώνυμο «Νυχτερινός Τύπος», ως ανεξάρτητος ερευνητής, από το 2014 διεξήγαγε έρευνες σχετικά με την ευγονική, την παγκοσμιοποίηση, την Εταιρία Μονσάντο και γενικότερα την χημική-φαρμακευτική βιομηχανία και την σχέση της με τους ναζί και την ΕΕ. Διερεύνησε την δημιουργία και δράση της WWF, τις σχέσεις της με μυστικές υπηρεσίες και όχι μόνο. Μετά την υποχώρηση των προδομένων κοινωνικών κινημάτων, το plateiaradio σίγησε. Το τελευταίο διάστημα συμμετείχε στην έρευνα της πολιτικής επιστήμονος και δημοσιογράφου Νέλλης Ψαρρού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την βιοηθική.

Νέλλη Ψαρρού

Phd πολιτικών Επιστημών-Δημοσιογράφος

Η ΝΕΛΛΗ ΨΑΡΡΟΥ σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε μάστερ και διδακτορικό στο London School of Economics, το τελευταίο στην θεματική National Identity in the Era of Globalisation με υποτροφία Marie Curie – TMR. Δίδαξε ως λέκτορας με σύμβαση στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μέχρι το 2008. Έκτοτε έχει ασχοληθεί εκτενώς με την πολιτική και κοινωνική έρευνα και δημοσιογραφία, αρθρογραφώντας σε ιστολόγια και εφημερίδες, κάνοντας ραδιοφωνικές εκπομπές και δημοσιεύοντας στην προσωπική της ιστοσελίδα. Έχει γράψει τρία βιβλία: Εθνική ταυτότητα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης (έκδοση Γκοβόστης), Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο (αυτοέκδοση ) και 12 χρόνια φυλακή (αυτοέκδοση). Επίσης, έχει δημιουργήσει δύο ντοκιμαντέρ: το Golfland? (για την ανάπτυξη των θερέτρων γκολφ στην Ελλάδα και τον τουρισμό), και το Σταγώνες (για την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα). Η πιο πρόσφατη έρευνά της αφορά το θέμα «Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Δίκαιο και Βιοηθική». Όλη η δουλειά της είναι ελεύθερα αναρτημένη στο www.nellypsarrou.com

Τι είναι Το Σχέδιο;

Τι είναι Το Σχέδιο; Η απάντηση είναι διπλή. Αφενός, όταν λέμε Το Σχέδιο αναφερόμαστε στους απώτερους πολιτικούς και οικονομικούς στόχους της παγκόσμιας ελίτ σχετικά με το μέλλον του πλανήτη μας και των πλασμάτων που ζουν πάνω σε αυτόν – ειδικότερα αυτών της Ανθρωπότητας. Σχέδιο που εξυφαίνεται μεθοδικά εδώ και δεκαετίες, και σταδιακά υλοποιείται παρά τη φαινομενική εναλλαγή πολιτικών και εξουσιών στη διακυβέρνηση των κρατών. Το σχέδιο αυτό, αν και κρυφό στις επιμέρους εκφάνσεις του, είναι φανερό και εν πολλοίς επισήμως κοινοποιημένο μέσα από τους διεθνούς φορείς που το υλοποιούν. Με απλά λόγια, πρόκειται για έναν σχεδιασμό που είναι φανερός, αλλά η γνώση του αποκρύπτεται από τους πολίτες καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά του από τα μέσα που αναλαμβάνουν την ενημέρωσή τους.

Αφετέρου, Το Σχέδιο επί του παρόντος είναι αυτή η σελίδα που διαβάζετε, μία πύλη ενημέρωσης για όλα αυτά που τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να αναδείξουν ή αναφέρουν μόνο επιλεκτικά. Σε αυτή την ιστοσελίδα θα παρουσιάζουμε ντοκουμέντα σχετικά με τους στόχους της παγκόσμιας Ελίτ αναφορικά με τις ζωές μας. Η γνώση αυτού του Σχεδίου ρίχνει φως σε πολλές ενδιάμεσες πολιτικές που ασκούνται, που μοιάζουν ακατανόητες, και τις συνδέει μεταξύ τους δίνοντας νόημα και συνάφεια. Έτσι, ο κόσμος και η παγκόσμια πολιτική σκηνή μετατρέπονται από ένα αχανές και χαοτικό τοπίο, σε ένα συνολικό ερμηνευτικό σχήμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πιο προσιτό στον καθένα από μας, και να αίρεται το σκιώδες πέπλο που μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι και «μικροί» μπροστά σε όσα συμβαίνουν. Όπως ίσως γνωρίζουμε όλοι μας, η χειραγώγηση του ανθρώπινου ψυχισμού που επιτελείται από τους κυρίαρχους με επιστημονικούς τρόπους είναι ικανή να επηρεάσει τις αποφάσεις των ανθρώπων : ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί σε παραίτηση αλλά και να ηγηθεί της ανάκαμψης της κοινωνίας του, αναλόγως των πληροφοριών που του είναι διαθέσιμες και του πως νιώθει για όσα συμβαίνουν. Επιθυμούμε να συμβάλουμε στη σωστή πληροφόρηση, ενημέρωση, ώστε οι συνάνθρωποί μας να ενδυναμωθούν μέσω της γνώσης και , με την συνένωσή τους να αγωνιστούν για τον δικό τους σκοπό: την ευημερία της Ανθρωπότητας.

ί